Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@13:30:46 GMT

3 استراتژی مهم در شهر آفتاب

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۶۷۸۵

3 استراتژی مهم در شهر آفتاب

خبرگزاری آریا - می‌دانیم تهران تنها پایتخت سیاسی ایران نیست بلکه پایتخت اقتصادی ایران هم به شمار می‌رود. یکی از زیرساخت‌هایی که متاسفانه در تهران وجود ندارد و به عنوان ضعف پایتخت اقتصادی ایران محسوب می‌شود، نداشتن منطقه ویژه اقتصادی و یا منطقه آزاد تجاری است.
15 سال پیش دولت به دلیل مشکلاتی که در راستای برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ در شهر تهران از جمله ایجاد ترافیک، آلودگی هوا، مزاحمت و آزار و اذیت‌ها برای شهروندان تهرانی حادث می‌شد، تصمیم گرفت در محل مناسب‌تر و تقریبا در حاشیه شهر تهران، نمایشگاهی را در شان کشور ایران بسازد، شهرداری تهران به نوعی در اجرای این ایده پیش‌دستی کرد و قبل از اینکه دولت بتواند سرمایه‌گذاری کند این کار را انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این منظور نقطه بسیار استراتژیکی در جنوب تهران جایی که محل ورود و خروج 31 استان کشور و محل ورود و خروج مهمانان خارجی از طریق فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی و یا فرودگاه مهرآباد و راه‌آهن جمهوری اسلامی که در جنوب قرار گرفته است، انتخاب شد.
در کنار نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب 15 سالن نمایشگاهی، مرکز همایش‌های بین‌المللی، سه هتل 5 ستاره، سه مرکز تجاری دیده شد، افزود: شهر آفتاب توسط یکی از شرکت‌های بزرگ و صاحب‌نام بین‌المللی یعنی GMP آلمان به عنوان مشاور طراحی شد که طراحی این نمایشگاه را شبیه نمایشگاه رومانو ایتالیا انجام داد که آن نمایشگاه هم ساخته و پرداخته شرکت GMP آلمان است.
نمایشگاه شهر آفتاب به دلایل سیاسی قبل از اینکه کاملا آماده شده باشد، مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در واقع تولدی زودرس یافت. شاید اگر همه بخش‌های شهر آفتاب ساخته می‌شد و بعد به بهره‌برداری می‌رسید خیلی بهتر بود اما در حال حاضر فاز اول آن که 20 درصد پروژه ساخت شهر آفتاب را شامل می‌شود، ساخته شده است. در فازهای بعدی سالن‌های نمایشگاهی دیگر، مرکز همایش‌ها، هتل‌ها، مراکز تجاری و مراکز تفریحی مثل شهر بازی، باشگاه ورزشی، بازارچه‌های صنایع‌دستی و سنتی ایران، مجتمع‌های متنوع خدماتی و احتمالا پروژه‌های دیگری مثل دریاچه مصنوعی در نظر گرفته شده و به شهرآفتاب اضافه خواهد شد.
از دو، سه سال گذشته سه استراتژی جدید توسعه‌ای برای نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب در نظر گرفته و دنبال شد. استراتژی نخست؛ بحث انتقال نمایشگاه‌های بزرگ و حتی نمایشگاه صنوف به شهر آفتاب است. به دلایل سیاسی در طول 12 سال گذشته بین شهرداری تهران و دولت تقابلی وجود داشت که باعث شد این دو هیچگاه به توافق و تفاهم نرسند اما خوشبختانه در دوره جدید که هم شهرداری و شورای شهر و هم دولت تقریبا که از یک جبهه سیاسی تعریف می‌شوند، این مسئله به نتیجه رسید و ما موفق شدیم تفاهم‌نامه دو جانبه‌ای بابت موضوع انتقال نمایشگاه‌های بزرگ به شهر آفتاب امضا کنیم. پیشرفت این هدف با ساختن سالن‌های دیگر و با سرمایه‌گذاری‌های مجدد در شهر آفتاب انجام‌پذیر خواهد بود.
مطلب دومی که به عنوان استراتژی توسعه‌ای دوم از آن یاد شده، تبدیل کردن نمایشگاه شهر آفتاب به شهر نمایشگاهی است. به این مفهوم که چه ایرانی‌ها و چه خارجی‌ها در صورت ورود به این نمایشگاه برای تامین نیاز خود نیازی به خارج شدن از آن نداشته باشند.
استراتژی سوم توسعه شهرآفتاب تبدیل این مجموعه به منطقه ویژه اقتصادی است. می‌دانیم تهران تنها پایتخت سیاسی ایران نیست بلکه پایتخت اقتصادی ایران هم به شمار می‌رود. یکی از زیرساخت‌هایی که متاسفانه در تهران وجود ندارد و به عنوان ضعف پایتخت اقتصادی ایران محسوب می‌شود، نداشتن منطقه ویژه اقتصادی و یا منطقه آزاد تجاری است. خوشبختانه ما برای برطرف کردن این نقیصه قدم برداشتیم و این طرح در مذاکره با اعضای دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر تهران و شهرداری با استقبال جدی مواجه شده است. هم اکنون هم این موضوع در کمیسیون زیربنایی دولت در حال برسی است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پایتخت اقتصادی ایران بین المللی شهر آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۶۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • روایت ژنرال صهیونیست از استراتژی یحیی السنوار
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»